Wij heten Ed en Simone van de Haar en hebben een voorliefde voor het ras "de Dobermann".

In 1994, tijdens een vakantie in Engeland, zijn wij voor het eerst met het ras in aanraking gekomen. Vrienden waar wij een aantal dagen logeerden waren de trotse eigenaren van 2 Dobers, een reu en een teef, die zij bij de Engelse Dobermann Rescue gehaald hadden. Een prachtig stel, zo vriendelijk en aanhankelijk en tegelijkertijd de adel, trots en onverstoorbaarheid die het ras kenmerkt.

Twee jaar later was onze persoonlijke situatie zo gewijzigd dat wij eindelijk onze eerste Dober konden aanschaffen. Duke kwam in ons leven, een heerlijke geweldige spontane en bovenal trouwe reu waar wij enorm veel vreugde aan beleefd hebben. Helaas is onze Duke veel te vroeg op 7-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Cardiomyopathie.

Sinds de komst van Duke  zijn wij besmet geraakt met het "Dobermann-virus" en kunnen wij ons een leven zonder dit bijzondere ras niet meer voorstellen.

Na het overlijden van Duke kwam heel snel Floyd in ons leven. Een geweldig spontaan, altijd vrolijk ventje van 8 weken kwam ons leven weer verrijken. Een enorme charmeur en altijd klaar voor actie! Met Floyd was de band nog specialer, hij werd al heel snel mijn "Once in a lifetime" dog!

Helaas is er op zevenjarige leeftijd een nekblessure bij hem geconstateerd. Floyd heeft de laatste 2 jaren van zijn leventje heerlijk doorgebracht met zijn meisjes. Juli 2012 ging het opeens heel snel bergafwaarts en hebben wij de moeilijke beslissing moeten nemen om hem te laten gaan.

Begin juni 2006 is Hertogin Ivana van Olympiastaete als pupje van 8 weken bij ons gekomen. Het is een sociaal, ondeugend en heel spontaan teefje. Ze is erg makkelijk en blij met de kleine dingen in het leven. Kortom een heerlijk dametje en tevens, zoals is gebleken, een super moedertje!

Met de komst van Ivana is de start van een lang gekoesterde wens uitgekomen. Namelijk het fokken van een nestje.
Eind 2009 zijn wij met Floyd en Ivana naar ItaliŽ gereden om haar te laten dekken. Hiermee was het Grande Noblesse A-nestje een feit. Uit dit nestje hebben wij een bruin teefje aangehouden, Anouk genaamd.

Anouk is een heel ondeugend, spontaan en altijd "klaar voor actie" staand teefje.

Het nestbroertje Argo (Lemmy) is op twee jarige leeftijd, door onverwachte omstandigheden bij zijn toenmalige eigenaren, bij ons teruggekomen.

Het was voor ons geen moeilijke beslissing om Lemmy te houden, hij is een geweldige reu. Net zo ondeugend en temperamentvol als zijn zusje.

Veel plezier op onze site en mocht U vragen hebben dan kunt U ons altijd contacten via email: vanweely@t-online.de